Versturen...

Meer informatie nodig?
Wij bellen u graag terug.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring

x
+ 31 (0)570 65 62 55
info@the-inside.nl
LinkedInFacebookTwitterPinterest

SPECIAAL PROJECT - AVENGERS S.T.A.T.I.O.N. LA DEFENSE, PARIJS


The Inside is breed inzetbaar: de afgelopen maanden hebben we in samenwerking met onze opdrachtgever Victory Hill Exhibitions een interactieve tentoonstelling bij La Défense, Parijs gebouwd.

Dirk Bolderman, onze general manager, was hiervoor de project directeur en hij heeft de volgende vragen beantwoord:

 Wat hield dit project precies in?

“Marvel's Avengers is een zeer succesvolle film uit 2012 met Super Hero's als de Hulk, Captain America, Iron Man, Thor en andere. Op basis van de film is door Marvel een interactieve tentoonstelling ontwikkeld: S.T.A.T.I.O.N. (Scientific Training and Tactical Intelligence Operative Network). Deze tentoonstelling heeft in 2015 veel bezoekers getrokken in New York en Seoul (Korea) en komt nu naar Europa. 

In opdracht van producent Victory Hill Exhibitions uit Los Angeles heeft The Inside als nieuwe partner voor Europa de eerste Europese tentoonstelling gebouwd in Parijs La Défense. De officiële opening voor het publiek vond onder grote media aandacht plaats op 15 april 2016.

In de tentoonstelling wordt de wetenschap achter de Super Hero's tot leven gebracht. Je doet als bezoeker mee in een gesimuleerde opleiding tot agent van S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention Enforcement Logistics Division), de fictieve anti-terroristische veiligheidsdienst uit de Avengers film. Je krijgt team-opdrachten en je hebt op 122 verschillende videoschermen interactie met de Super Hero's. De tentoonstelling in Parijs loopt tot eind september 2016 en zal daarna door The Inside in andere Europese steden worden geplaatst.”

 Hoe verliep de samenwerking met Victory Hill Exhibitions?

“Volgens Nicholas Cooper, Chief Creative Officer van Victory Hill Exhibitions kenmerkt de samenwerking met The Inside zich door een grote mate van flexibiliteit, professionaliteit en commitment aan het STATION project. De Europese tentoonstelling is een grote stap in de doorontwikkeling van eerdere tentoonstellingen in Amerika en Korea, met vele nieuwe interactieve mogelijkheden en in een volkomen modulaire opzet. Dit stelt Victory Hill Exhibitions in staat om STATION in korte tijd te verplaatsen van de ene Europese stad naar het andere met een minimum verlies aan op- en afbouwtijd.”

Wat maakt dit project zo bijzonder?

“Uniek aan dit project is dat de creatieve ontwikkeling parallel liep aan de daadwerkelijke uitvoering ("design on the fly")waardoor veel ontwikkelingstijd is bespaard en de "time-to-market" tot een minimum beperkt kon worden. Het ontwerp stelt Marvel in staat op eenvoudige wijze nieuwe Super Hero's aan de tentoonstelling toe te voegen.”

Hoe heeft The Inside dit project aangepakt?

“Dit project kon worden gerealiseerd door een slagvaardig project team onder leiding van The Inside waarin naast medewerkers van The Inside ook de opdrachtgever Victory Hill Exhibitions en toeleveranciers van The Inside deelnamen. De opbouw in Parijs La Défense is uitgevoerd door eigen buitendienstmedewerkers en freelancers onder leiding van The Inside project management.”

Het Avengers S.T.A.T.I.O.N is de komende drie maanden open voor publiek: https://www.facebook.com/events/1248495031832100/