Meet The Insiders: Jeffrey en Elzemiek, Werkplaatsmedewerkers

2013 begon Jeffrey als werkplaatsmedewerker bij The Inside. Kort daarna kwam ook Elzemiek binnengelopen. Wat ze toen nog niet wisten, was dat dit het begin zou zijn van iets moois. Nu zijn ze een “Inside-baby” (en hond) verder en werken ze nog steeds met veel plezier samen bij The Inside. Benieuwd naar het verhaal van Elzemiek en Jeffrey en hun werk bij The Inside? Lees snel verder. 

Hoe het allemaal begon

Jeffrey: “Ik heb de opleiding meubelmaker gevolgd en kwam vervolgens bij The Inside terecht. Ik werkte hier al een tijd toen Elzemiek binnenkwam om stage te lopen. En dat klikte eigenlijk meteen.”

Hij gaat verder: “Ik weet nog goed dat we voor het eerst samenwerkten. Ik had een bouwtekening en Elzemiek bleef maar volhouden dat de tekening niet klopte. Waar ik het weer niet mee eens was. Maar uiteindelijk bleek ze toch gelijk te hebben. Hier hebben we nog lang om kunnen lachen. Verder zijn we heel open geweest over onze relatie en gelukkig reageerden onze collega’s meteen positief. Er veranderde natuurlijk ook niet zoveel, dus ze vonden het allemaal wel prima.”

Elzemiek vertelt over hoe zij bij The Inside terecht is gekomen. “Ik had een administratieopleiding afgerond, maar wist dat dit niet mijn passie was. Toen kwam ik tijdens een open dag de opleiding meubelmaker tegen en dat sprak me direct aan. Toen die tijd deden weinig vrouwen deze opleiding en ik was dan ook de enige vrouw in de klas. Maar ik voelde me meteen thuis in dit wereldje en het bleek de perfecte match te zijn. Vervolgens ben ik via een leraar bij The Inside terechtgekomen en de rest is geschiedenis!”

“Ondertussen zijn we zes jaar verder, waarvan we vijf jaar getrouwd zijn. Ons kindje is ondertussen al één jaar oud en we hebben een hond samen. Een echte ‘Inside familie’ dus!”

Werken met je partner

Elzemiek: “Ik vind het heel fijn om samen te werken. Ik vraag me soms ook wel af hoe andere mensen dat doen. Het gaat namelijk zo gemakkelijk. En als ik iets moet bespreken over thuis of werk, zijn we slechts tien stappen van elkaar verwijderd.”

Jeffrey: “Wel vinden we het heel belangrijk om werk en privé gescheiden te houden hoor. Hier zijn we eigenlijk gewoon collega’s, het enige verschil is dat we ‘s avonds samen naar huis gaan.” Elzemiek vertelt lachend: “Andere collega’s lijken meer op een getrouwd stel dan wij!”

Jeffrey, hoe zou je Elzemiek omschrijven als collega?

“Behulpzaam, sociaal en een tikkeltje eigenwijs. Nee, laat dat ‘tikkeltje’ maar weg, ze is eigenwijs. Maar dat is niet per se negatief. Ze staat haar mannetje en brengt nieuwe perspectieven in, wat ons scherp houdt.”

En Elzemiek, hoe zou je Jeffrey omschrijven als collega?

“Hij is echt een pietje-precies” Jeffrey haakt hier op in: “Maar jij ook!” Elzemiek begint te lachen en vertelt verder: “Hij is ook erg collegiaal en staat altijd klaar voor anderen. Verder is hij heel nauwkeurig en kan hij goed in zijn eigen bubbel werken. Dan zet hij muziek op en kan hij heel geconcentreerd aan het werk. Ik wou dat ik dat kon!”

Wat maakt het werken bij The Inside zo leuk?

“De collega’s” zeggen ze beiden in koor. Jeffrey vertelt: “Ja, dat maakt het werk echt. Binnen The Inside voelt het als één grote familie. Dat maakt de bedrijfsfeesten ook zo leuk. Laatst hadden we bijvoorbeeld een barbecue met als thema ‘Ibiza’. Dit was tot de puntjes verzorgd en ontzettend gezellig. Het is altijd leuk om met z’n allen bij elkaar te komen.”

Elzemiek: “Wat betreft de werkzaamheden is het fijn dat er zoveel afwisseling is, elke stand is anders en brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Dit zorgt ervoor dat het werk ook leuk blijft: elke project voelt als een uitdagende puzzel die je mag gaan oplossen. Dat is echt iets waar ik van houd.”

Enthousiast geworden en wil je ook onderdeel worden van The Inside? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures en solliciteer.