Meet The Insiders: Leen, Werkplaatsmedewerker

Van nachten doorbrengen in de jungle van Botswana, naar werken in de werkplaats van The Inside. Leen werkt ondertussen al ruim 24 jaar bij The Inside en wil, ondanks zijn pensioenleeftijd, nog niet weg. In dit interview lees je meer over Leen, zijn werk en wat het volgens hem zo leuk maakt. 

Kun je iets meer vertellen over je functie?

“Tuurlijk. Als werkplaatsmedewerker houd ik me vooral bezig met de productie van houten onderdelen van de stands. Dit doe je aan de hand van de tekeningen en materiaallijst die je krijgt. Aan het begin van een nieuw project worden deze verdeeld onder de medewerkers. Iedereen gaat dan aan de slag met een bepaald onderdeel van de stand. Tenzij het grote of zware onderdelen zijn, dan werken er vaak meerdere mensen aan. Verder is het ook erg tijdsgebonden. Je hebt strakke deadlines en geen mogelijkheid om deze uit te stellen. Dus als een stand nog niet af is komt het soms voor dat je overuren moet maken. Maar dat hoort ook wel bij het beroep.”

Van krokodillenvanger in Botswana naar werkplaatsmedewerker bij The Inside.

Op de vraag wat Leen hiervoor heeft gedaan, antwoordt hij met een grote glimlach. “Ik was krokodillenvanger in Botswana.” Hij vertelt enthousiast over deze tijd. “In de jaren 50 en 60 werden er ontzettend veel krokodillen gedood voor bijvoorbeeld het leer. Natuurorganisaties wilden de krokodillenpopulatie weer omhoogkrikken en daar hielp ik bij. We stapten dan midden in de nacht in een klein bootje om de krokodillen (levend) te vangen. Deze werden dan in een grote vijver gezet in de hoop dat ze gingen broeden. Vervolgens werden de krokodillen weer in verschillende natuurgebieden uitgezet om daar het aantal krokodillen omhoog te krijgen. Ja, dat was wel een hele bijzondere ervaring. Elke avond keken we elkaar aan en zeiden we tegen elkaar: ‘Wat hebben we weer een mazzel gehad’.”

Na een aantal jaren in Botswana te hebben gewoond, was het voor Leen weer tijd om naar Nederland te gaan. Hij vertelt “Mijn eerste baan terug in Nederland was bij een standbouwbedrijf. Maar hier had ik het niet naar mijn zin. Toen zag ik een hele kleine advertentie in de krant van een ander standbouwbedrijf genaamd The Inside en ze zochten een standbouwer. En daar heb ik op gereageerd. Ik kwam bij een jong, enthousiast stel met grote plannen en dat gaf mij een enorme kick. Voor ik het wist, switchte ik van bedrijf en ondertussen zijn we alweer 24 jaar verder. En ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Wat maakt werken bij The Inside leuk?

“De ongelooflijke uitdaging. Elke dag krijgen we weer gave projecten binnen die soms best uitdagend zijn. Maar daar houd ik van. Als iemand zegt dat het niet gedaan kan worden, wil ik ze juist het tegendeel bewijzen.” Hij begint te lachen en vertelt “Zo hadden we een keer een project die al was afgewezen door andere standbouwbedrijven omdat ze dachten dat het niet gemaakt kon worden. Maar Michael zei “Geef maar aan Leen, die krijgt het wel voor elkaar!” We noemden deze stand de ‘twee kippenpoten’. Dit was een hele aparte stand waar alles schots en scheef in stond. Maar Michael had gelijk, want het is me wel gelukt om die stand te maken! Ja, het is altijd mooi om aan zulke grote en mooie projecten te werken. En als je dan het eindproduct op de foto’s ziet, geeft dat je veel voldoening. Het feit dat ik nog niet met pensioen ben zegt genoeg!”

Een Insider in hart en ziel

Leen vertelt “Ik ben écht trots ben om bij The Inside te werken. Ik heb het in 24 jaar van een klein bedrijf, naar het bedrijf van vandaag mogen zien groeien. Zo heb ik drie verhuizingen meegemaakt en onlangs hebben we weer een nieuw kantoorpand geopend. Als ik dan terugdenk aan de tijd dat we met zes man stonden te werken en dan zie waar we nu zijn, dan doet mij dat toch wel wat. Ik werk hier nu 24 jaar en wil in ieder geval de 25 jaar aantikken en dan kijk ik wel weer verder. Maar zelfs dan weet ik niet of ik al klaar ben om te stoppen met werken voor The Inside.”

Enthousiast geworden over het werken bij The Inside? Bekijk de vacatures en solliciteer.